Què és?

Cal Temerari és un equipament cultural, social i cooperatiu ciutadà. Té l'objectiu de potenciar la participació i fomentar iniciatives socials i transformadores a Sant Cugat.

L'espai físic

El projecte de Cal Temerari pren el nom de l'espai físic que ocupa; Cal Temerari és una finca històrica situada al carrer Plana de l'Hospital 26, un dels primers carrers de Sant Cugat, ara zona cèntrica i de vianants. L’espai, de 360m2 i relacionat amb el món vinícola, va ser la casa i botiga de l'últim pagès de Sant Cugat, en Peret, figura emblemàtica del poble circulant amb el seu carro i matxo pels carrers de Sant Cugat. La finca conserva elements de valor arquitectònic, els quals formen part del catàleg patrimonial de Sant Cugat.

Actualment ha estat reconvertida en equipament socio-cultural i consta de diverses estances: una gran sala polivalent amb equipament audiovisual, una sala polivalent més petita, dos despatxos, una sala de reunions, dos magatzems, diverses terrasses, una cuina domèstica i un espai de restaurant.

Una entitat sense ànim de lucre

La formulació legal de Cal Temerari és una entitat cultural sense ànim de lucre. Com entitat és totalment independent d'altres entitats i institucions, si bé com a equipament ciutadà busca al màxim la col·laboració amb totes elles.
Com totes les entitats està regida per una junta que es renova periòdicament i ret comptes a tots els socis i sòcies de manera també periòdica mitjançant assemblees plenàries.

6 eixos de treball

El projecte de Cal Temerari s'articula a partir de 6 eixos de treball bàsics. Com a equipament ciutadà té l'objectiu d'acollir i fomentar qualsevol projecte o iniciativa que s'englobi en un d'aquests 6 eixos de treball:

Obert a la participació

Com a projecte, Cal Temerari no es cenyeix als mecanismes de participació que contempla el marc de funcionament legal de l'entitat. En el dia a dia, Cal Temerari - des de la gestió de l'espai a la programació d'activitats - duu a terme la seva activitat a través de grups de treball oberts a la participació, grups formats per integrants tant per socis i sòcies com per col·laboradors i col·laboradores.

Troba la teva manera de participar!

Finançament cituadà

El sosteniment econòmic de l’entitat és totalment de base ciutadana, és a dir, són els sòcis i les sòcies de Cal Temerari els quals, amb les seves quotes i aportacions, fan possible el nodriment econòmic del projecte, així com les aportacions dels col·lectius, entitats i iniciatives que participen del projecte.

Cal Temerari és econòmicament independent de bancs, empreses patrocinadores i institucions. El finançament inicial de les obres de remodelació es va realitzar amb un préstec mancomunat (https://coop57.coop/ca/informacion/garanties-pels-pr%C3%A9stecs) per la cooperativa de crèdit Coop57, de la qual Cal Temerari n'és membre, avalat per a persones individuals, socis i simpatitzants del projecte.

Vull participar!

Tota persona, entitat i col·lectiu està convidada a participar de Cal Temerari. Per fer-ho hi ha moltes maneres diferents en funció de la disponibilitat i capacitat de cada un. 

Troba la teva manera de participar! o contacte amb nosaltres per informar-te'n

Tu també pots ser Cal Temerari, entra i participa!

 

Últimes notícies

Es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores seguint el calendari del curs escolar (octubre-juny). Els dilluns de 20:00h a 22:00h a Cal Temerari.


INSCRIU-TE A: https://tuit.cat/xfyJA ...

Cal Temerari va néixer al 2015 com un espai cultural i cooperatiu de Sant Cugat on potenciem iniciatives transformadores des de la participació ciutadana.

Ja tenim el cartell de la programació trimestral!


Consulta'l aquí baix!

El passat dissabte 21 de setembre es va celebrar una nova Assemblea Oberta de Cal Temerari. Comencem una nova temporada repescant algunes qüestions pendents i entomant-ne de noves.