Què és?

Cal Temerari és un equipament cultural, social i cooperatiu ciutadà. Té l'objectiu de potenciar la participació i fomentar iniciatives socials i transformadores a Sant Cugat.

L'espai físic

El projecte de Cal Temerari pren el nom de l'espai físic que ocupa; Cal Temerari és una finca històrica situada al carrer Plana de l'Hospital 26, un dels primers carrers de Sant Cugat, ara zona cèntrica i de vianants. L’espai, de 360m2 i relacionat amb el món vinícola, va ser la casa i botiga de l'últim pagès de Sant Cugat, en Peret, figura emblemàtica del poble circulant amb el seu carro i matxo pels carrers de Sant Cugat. La finca conserva elements de valor arquitectònic, els quals formen part del catàleg patrimonial de Sant Cugat.

Actualment ha estat reconvertida en equipament socio-cultural i consta de diverses estances: una gran sala polivalent amb equipament audiovisual, una sala polivalent més petita, dos despatxos, una sala de reunions, dos magatzems, diverses terrasses, una cuina domèstica i un espai de restaurant.

Una entitat sense ànim de lucre

La formulació legal de Cal Temerari és una entitat cultural sense ànim de lucre. Com entitat és totalment independent d'altres entitats i institucions, si bé com a equipament ciutadà busca al màxim la col·laboració amb totes elles.
Com totes les entitats està regida per una junta que es renova periòdicament i ret comptes a tots els socis i sòcies de manera també periòdica mitjançant assemblees plenàries.

6 eixos de treball

El projecte de Cal Temerari s'articula a partir de 6 eixos de treball bàsics. Com a equipament ciutadà té l'objectiu d'acollir i fomentar qualsevol projecte o iniciativa que s'englobi en un d'aquests 6 eixos de treball:

  • Igualtat de gènere
  • Sostenibilitat per a la diversitat
  • Teixit associatiu i suport mutu
  • Economia social i solidària
  • Cultura popular i participada
  • Intervenció social i comunitària

Obert a la participació

Com a projecte, Cal Temerari no es cenyeix als mecanismes de participació que contempla el marc de funcionament legal de l'entitat. En el dia a dia, Cal Temerari - des de la gestió de l'espai a la programació d'activitats - duu a terme la seva activitat a través de grups de treball oberts a la participació, grups formats per integrants tant per socis i sòcies com per col·laboradors i col·laboradores.

Troba la teva manera de participar!

Finançament cituadà

El sosteniment econòmic de l’entitat és totalment de base ciutadana, és a dir, són els sòcis i les sòcies de Cal Temerari els quals, amb les seves quotes i aportacions, fan possible el nodriment econòmic del projecte, així com les aportacions dels col·lectius, entitats i iniciatives que participen del projecte.

Cal Temerari és econòmicament independent de bancs, empreses patrocinadores i institucions. El finançament inicial de les obres de remodelació es va realitzar amb un préstec mancomunat (https://coop57.coop/ca/informacion/garanties-pels-pr%C3%A9stecs) per la cooperativa de crèdit Coop57, de la qual Cal Temerari n'és membre, avalat per a persones individuals, socis i simpatitzants del projecte.

Vull participar!

Tota persona, entitat i col·lectiu està convidada a participar de Cal Temerari. Per fer-ho hi ha moltes maneres diferents en funció de la disponibilitat i capacitat de cada un. 

Troba la teva manera de participar! o contacte amb nosaltres per informar-te'n

Tu també pots ser Cal Temerari, entra i participa!