Inscripcions obertes al curs de teatre social

Es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores seguint el calendari del curs escolar (octubre-juny). Els dilluns de 20:00h a 22:00h a Cal Temerari.

INSCRIU-TE A: https://tuit.cat/xfyJA

FINALITAT

El teatre és una forma artística d’expressió molt potent però també és una font de coneixement de nosaltres mateixos i del nostre entorn. El teatre social proporciona les eines per a poder visualitzar i reflexionar sobre nosaltres i la nostra realitat i transformar-la. Aquest curs pretén oferir un espai constant de reflexió i creació a través de les diferents tècniques que ens aporta el teatre socialposant-les en pràctica i compartint-les amb l’entorn en que vivim.

OBJECTIUS

- Fomentar el coneixement d’un mateix i de la realitat que l’envolta a través de l’esperit crític.

- Aprendre les diferents tècniques que utilitza el teatre social per a la reflexió i la resolució de conflictes.

- Crear un espai constant de reflexió i transformació de la realitat en que vivim.

- Treballar paral·lelament tècniques de l’actor: cos, veu i interpretació.

- Crear iposar en pràctica diferents espectacles d’impacte social a través de la Pedagogia de l’Oprimit d’Augusto Boal.

A QUI VA DIRIGIT

Aquest curs va dirigit a qualsevol persona major de 18 anys quetingui interès en formar-se a través de les diferents tècniques que ofereix el teatre social. Es treballaran específicament cada una d’elles i es realitzaran espectacles d’impacte socialque es durant a terme tant al teatre com al carrer (sempre que es pugui degut a la situació sanitària actual que vivim). No és necessari tenir coneixements previs de tècnica teatral ja que paral·lelament es farà un treball de cos, veu i interpretació.

METODOLOGIA

Durant aquest curs es realitzaran diferents jocs, exercicis idinàmiques per tal de poder crear la disponibilitat necessària per a treballar tècniques especifiques del teatre social com:

- Teatre imatge

El Teatre imatge és una branca del Teatre de l'Oprimit que tracta de reflectir idees, situacions o emocions mitjançant imatges. L'objectiu és fer-ne un anàlisi i deslligarla paraula del seu context (cultural, social o polític) mitjançant un llenguatge visual, que implica un treball corporal, gestual i emocional sovint més creatiu i crític

- Teatre Fòrum

El Teatre Fòrum és una de les branques del Teatre de l’Oprimit amb l’objectiu de presentaruna escena o una obra on s’observa una situació d’opressió que el protagonista no sap com enfrontar. Els espectadors són convidats a reemplaçar al protagonista i a provar totes les possibles solucions, idees o estratègies per tal de resoldre el conflicte. És un assaig col·lectiu per a l’acció real.

- Teatre Invisible

El Teatre Invisible és una de les branques del Teatre de l'Oprimit creada per intervenir, a través del teatre, en la quotidianitat de la gent fent visibles conflictes socials silenciats per generar un canvi d’opinió o d’actitud en el públic que hi participa.

SESSIONS

Octubre (5, 19, 26), novembre (2 ,9 ,16 ,23, 30), desembre (7, 14, 21, 28), gener (4, 11, 18,25), febrer (1, 8, 15,22), març (1, 8, 15 i 22), abril (12, 19,26), maig (3, 10, 17, 24, 31) i juny(7, 14, 21,28).

QUOTES

30 euros mensuals

PROTOCOLS COVID-19

Les sessions s’adaptaran als protocols vigents sanitaris.

- Ús de mascareta si no es pot mantenir la distància

- Ús del gel hidroalcohòlic abans i després de la sessió

- Desinfecció i ventilació de l’espai

Últimes notícies

Es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores seguint el calendari del curs escolar (octubre-juny). Els dilluns de 20:00h a 22:00h a Cal Temerari.


INSCRIU-TE A: https://tuit.cat/xfyJA ...

Cal Temerari va néixer al 2015 com un espai cultural i cooperatiu de Sant Cugat on potenciem iniciatives transformadores des de la participació ciutadana.

Ja tenim el cartell de la programació trimestral!


Consulta'l aquí baix!

El passat dissabte 21 de setembre es va celebrar una nova Assemblea Oberta de Cal Temerari. Comencem una nova temporada repescant algunes qüestions pendents i entomant-ne de noves.