Dubtes i preguntes freqüents sobre l'Objecció Fiscal

Què és l’objecció fiscal a la despesa militar?

És fer el pas de responsabilitzar-nos dels nostres diners i no permetre que es destinin a la despesa militar, deixant-los d’aportat a l’Estat en el moment de fer la declaració de la renda. I anar més enllà, destinant-los a un projecte social que treballi per la construcció de pau. Consulta FER OBJECCIÓ EN 5 PASSOS! per tenir tots els detalls pràctics.

Tothom pot fer objecció fiscal? També aturats? O persones amb poca renda?

Qualsevol persona, treballador, aturat, estudiant... tant si la declaració et surt a pagar, retornar o a quota zero. També si la fas per mitjà d’una gestoria pots demanar que et gestionin la renda amb Objecció Fiscal.

Quina quantitat es pot objectar?

Per simplicitat podem objectar la quantitat fixa i simbòlica de 100€. També la podem fer proporcional a la nostra renda, tenint en compte que l’Estat destina aproximadament un 8% del pressupost a despesa militar.

Em suposa una despesa extra?

No, el que deixes de pagar o reclames que et tornin de més, és el que ingresses a un projecte social.

És un delicte? És sancionable?

No, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arribat a sentenciar que no és ni tan sols sancionable. Vegeu aquí la notícia. En el pitjor dels casos Hisenda ho considera un error i suposaria pagar a l’Estat la quantitat objectada.

Per què destinar-ho a Cal Temerari?

Cal Temerari és un projecte social de base i participatiu que treballa per la transformació social avançant cap a una major justícia i igualtat. A més, està impulsant aquesta campanya d’Objecció Fiscal i destinant-hi els diners ajudes a fer-ho possible.

Més informació

FER OBJECCIÓ EN 5 PASSOS!

Guia del Col·lectiu Objecció fiscal

Carta tipus al Ministre d’Hisenda

Recull d’informes sobre despesa militar a l’Estat espanyol

Informació més extensa (del col·lectiu antimilitarista Tortuga)

Si necessites assessorament personalitzat escriu-nos a contacte@caltemerari.cat

 

 

Últimes notícies

Dissabte passat va tenir lloc la Va Assemblea Oberta de Cal Temerari.

Dissabte 19 de gener a les 10h.


A Cal Temerari posem en pràctica la cultura assembleària. Vine i participa en aquest espai de lliure deliberació i presa comuna de decisions!


L'ordre del dia serà el següent:

El 2019 engega amb una bona dosi d'activitat temerària!

El proper dijous 6 de desembre estarem a la Fira de Consum Compromès de Sant Cugat, acompanyant les diverses empreses de proximitat i d'economia social que hi participen.