Taller de Teatre social a Cal Temerari

Data: 
dilluns, 13 gener, 2020 - 20:00 a dimarts, 14 gener, 2020 - 21:45

 

A partir de gener, a Cal Temerari, comença un nou curs de teatre social de Tallers de teatre Sílvia Servan que es dedicarà principalment a treballar les disciplines del Teatre Imatge i el Teatre Fòrum.

Inscripcions: a Cal Temerari, de dilluns a dijous de 10.00h a 12.00h i de 18.00h a 20.00h.

Preu: 30 € mensuals.

El taller es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores, els dilluns de 20 a 22h seguint el calendari del curs escolar (gener - juny).

FINALITAT: El teatre és una forma artística d’expressió molt potent però també és una font de coneixement de nosaltres mateixos i del nostre entorn. El teatre social proporciona les eines per a poder visualitzar i reflexionar sobre nosaltres i la nostra realitat i transformar-la. Aquest curs pretén oferir un espai constant de reflexió i creació a través de les diferents tècniques que ens aporta el teatre social posant-les en pràctica i compartint-les amb l’entorn en que vivim.

OBJECTIUS: - Fomentar el coneixement d’un mateix i de la realitat que l’envolta a través de l’esperit crític. - Aprendre les diferents tècniques que utilitza el teatre social per a la reflexió i la resolució de conflictes. - Crear un espai constant de reflexió i transformació de la realitat en que vivim. - Treballar paral·lelament tècniques de l’actor: cos, veu i interpretació. - Crear i posar en pràctica diferents espectacles d’impacte social a través de la Pedagogia de l’Oprimit d’Augusto Boal.

A QUI VA DIRIGIT: Aquest curs va dirigit a qualsevol persona major de 18 anys que tingui interès en formar-se a través de les diferents tècniques que ofereix el teatre social. Es treballaran específicament cada una d’elles i es realitzaran espectacles d’impacte social que es duran a terme tant al teatre com al carrer.

No és necessari tenir coneixements previs de tècnica teatral ja que paral·lelament es farà un treball de cos, veu i interpretació.

METODOLOGIA: Durant aquest curs es realitzaran diferents jocs, exercicis i dinàmiques per tal de poder crear la disponibilitat necessària per a treballar tècniques especifiques del teatre social com:

-Teatre imatge. El Teatre imatge és una branca del Teatre de l'Oprimit que tracta de reflectir idees, situacions o emocions mitjançant imatges. L'objectiu és fer-ne una anàlisi i deslligar la paraula del seu context (cultural, social o polític) mitjançant un llenguatge visual, que implica un treball corporal, gestual i emocional sovint més creatiu i crític.

-Teatre Fòrum. El Teatre Fòrum és una de les branques del Teatre de l’Oprimit amb l’objectiu de presentar una escena o una obra on s’observa una situació d’opressió que el protagonista no sap com enfrontar. Els espectadors són convidats a reemplaçar al protagonista i a provar totes les possibles solucions, idees o estratègies per tal de resoldre el conflicte. És un assaig col·lectiu per a l’acció real.

-Teatre Invisible. El Teatre Invisible és una de les branques del Teatre de l'Oprimit creada per intervenir, a través del teatre, en la quotidianitat de la gent fent visibles conflictes socials silenciats per generar un canvi d’opinió o d’actitud en el públic que hi participa.