Radiografia de la conflictivitat armada a l’Àfrica

Data: 
dimecres, 22 febrer, 2017 - 19:30 a 21:00

 

Xerrada a càrrec de Ivan Navarro Milian, investigador sobre conflictes armats i construcción de pau a l’Escola de Cultura de Pau i al Grup d’Estudis Africans de la UAM. Membre del blog Africaye.org.

Els conflictes armats, la persecució política, la violència generalitzada i les violacions de drets humans són les causes fonamentals del desplaçament forçat de milions de persones en tot el món. Segons les dades publicades l’any 2014 per l’Agencia per a Persones Refugiades de les Nacions Unides (ACNUR), s’estima que existeixen 59,5 milions de persones desplaçades forçosament de les seves terres, que equival a una mitjana de 42.500 persones fugint cada dia de les seves llars com a conseqüència de la violència i l’abús dels drets humans. Aquestes alarmants xifres representen el pitjor nivell registrat des de finals de la II Guerra Mundial. En aquest context, l’Àfrica Subsahariana representa la regió que concentra les xifres més altes de desplaçament forçat a causa de moltes crisis oblidades i/o invisibilitzades. ¿Quines són aquestes crisis? ¿Quines són les causes i les dimensions d’aquests conflictes?

Sketching de la xerrada:

·         Contextualització de les dades de crisi, refugi i impacte a l’Àfrica.

·         Presentació de l’estat de actual del món: països en conflicte.

·         Presentació de la situació actual a l’Àfrica: Quines són les crisis actuals?

·         Característiques de la conflictivitat en el continent: la regionalització dels conflictes.

·         Impactes de les guerres africanes: desplaçament forçat, població civil víctima, etc.

Últimes notícies

Es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores seguint el calendari del curs escolar (octubre-juny). Els dilluns de 20:00h a 22:00h a Cal Temerari.


INSCRIU-TE A: https://tuit.cat/xfyJA ...

Cal Temerari va néixer al 2015 com un espai cultural i cooperatiu de Sant Cugat on potenciem iniciatives transformadores des de la participació ciutadana.

Ja tenim el cartell de la programació trimestral!


Consulta'l aquí baix!

El passat dissabte 21 de setembre es va celebrar una nova Assemblea Oberta de Cal Temerari. Comencem una nova temporada repescant algunes qüestions pendents i entomant-ne de noves.