"Projectes de suport als Guarani i Kaiowa" a Cal Temerari

Data: 
dimecres, 19 juny, 2019 - 19:00 a dijous, 20 juny, 2019 - 18:45

 

Cal Temerari va ser un dels punts on es va formar la xarxa europea de suport als Guarani i Kaiowa i ara volem mostrar com la xarxa s'ha consolidat i quins projectes estem realitzant amb aquests indígenes del Brasil.

Fa dos anys el Jordi Ferré, sant cugatenc que viu amb els Guarani Mbya del Brasil, va acompanyar el cacic Kaiowa Ládio Veron per diferents països europeus per formar la Xarxa de Suport als Guarani i Kaiowa. El Jordi segueix treballant voluntàriament per recolzar projectes en defensa del medi ambient i dels pobles indígenes. A la xerrada veurem com viuen els Guarani i Kaiowa, quines són les principals dificultats que enfronten i quins són els projectes que la xarxa realitza amb els Guarani i Kaiowa. Clourem la conferència de Jordi Ferré una video conferència amb Doriano i Leila, joves Guarani i Kaiowa.

Jordi Ferré és americà de naixement, català de formació, Guarani Mbya d’adopció. Viu amb els Guarani Mbya de São Paulo des de fa més de 10 anys, on treballa amb els professors indígenes en la producció de material escolar en llengua materna. El 2017 va acompanyar el cacic Kaiowa Ládio Veron en un viatge per Europa de tres mesos, en que van formar la xarxa europea de suport als Guarani Kaiowa. El mateix any va ser un dels observadors de la xarxa a terres Kaiowa. Coordina accions de la xarxa europea amb accions de la xarxa local brasilera.

Doriano i Leila són joves Kaiowa que fan servir les noves tecnologies per documentar les necessitats que tenen a les seves terres. Són persones clau en el desenvolupament de projectes i en la comunicació amb tots els líders indígenes i amb les organitzacions amigues.