Inici del grup de lectura "L’alternativa socialista" de Michael A. Lebowitz

Data: 
dijous, 1 octubre, 2015 - 19:30

“L’alternativa socialista. El veritable desenvolupament humà” és una proposta des de la pràctica i l’experiència d’estudi de processos històrics erràtics que fa l’economista Michael A. Lebowitz de les claus per una transformació de l’economia cap al veritable desenvolupament humà.

 

L'autor Michael A. Lebowitz és doctor en economia per la Universitat de Wisconsin. Professor a la Universistat Simon Fraser és especialista en història econòmica, economia marxista i sistemes econòmics comparats. Ha estat assessor del ministeri d'economia social de Venezuela entre 2005 i 2011. El seu llibre més conegut és "Més enllà de El Capital: L'economía política de la classe obrera en Marx", en el que fa una anàlisis crític de El Captial de Marx en que conclou que d'acord amb l'autor falta la part corresponent a l'economia política dels treballadors.

 

En "L'alternativa socialista", Lebowitz explica les idees fortes de la seva obra magna de forma pedegògica i accessible. A més les desenvolupa més enllà fent-ne un anàlisis històric de les diferents experiències de transició socialista i els motius dels fracassos. El llibre "L'alternativa socialista" està també fortament impregnat de la seva experiència en l'economia social de Venezuela i extrapola una proposta dels elements crucials de permenència i perpetuació dels sistemes econòmics des d'una perspectiva històrica.

 

En podeu trobar diverses resenyes:

Sessions: Tots els dijous a les 19:30h des de l'1 d'octubre fins el 5 de novembre, més una sessió oberta de presentació del llibre el dijous 12 de novembre. Aquestes sessions es poden ampliar d'acord amb les persones que s'inscriguin al grup.

Dinamització: Julià Mestieri (impulsor de Cal Temerari, militant a la CUP Sant Cugat i participant al seminari d’economia crítica Taifa)

 

Inscripcions: 
dimarts, 1 setembre, 2015 a dilluns, 21 setembre, 2015