Què és?

Cal Temerari és un equipament cultural, social i cooperatiu ciutadà. Té l'objectiu de potenciar la participació i fomentar iniciatives socials i transformadores a Sant Cugat.

L'espai físic

El projecte de Cal Temerari pren el nom de l'espai físic que ocupa; Cal Temerari és una finca històrica situada al carrer Plana de l'Hospital 26, un dels primers carrers de Sant Cugat, ara zona cèntrica i de vianants. L’espai, de 360m2 i relacionat amb el món vinícola, va ser la casa i botiga de l'últim pagès de Sant Cugat, en Peret, figura emblemàtica del poble circulant amb el seu carro i matxo pels carrers de Sant Cugat. La finca conserva elements de valor arquitectònic, els quals formen part del catàleg patrimonial de Sant Cugat.

Actualment ha estat reconvertida en equipament socio-cultural i consta de diverses estances: una gran sala polivalent amb equipament audiovisual, una sala polivalent més petita, dos despatxos, una sala de reunions, dos magatzems, diverses terrasses, una cuina domèstica i un espai de restaurant.

Una entitat sense ànim de lucre

La formulació legal de Cal Temerari és una entitat cultural sense ànim de lucre. Com entitat és totalment independent d'altres entitats i institucions, si bé com a equipament ciutadà busca al màxim la col·laboració amb totes elles.
Com totes les entitats està regida per una junta que es renova periòdicament i ret comptes a tots els socis i sòcies de manera també periòdica mitjançant assemblees plenàries.

6 eixos de treball

El projecte de Cal Temerari s'articula a partir de 6 eixos de treball bàsics. Com a equipament ciutadà té l'objectiu d'acollir i fomentar qualsevol projecte o iniciativa que s'englobi en un d'aquests 6 eixos de treball:

Obert a la participació

Com a projecte, Cal Temerari no es cenyeix als mecanismes de participació que contempla el marc de funcionament legal de l'entitat. En el dia a dia, Cal Temerari - des de la gestió de l'espai a la programació d'activitats - duu a terme la seva activitat a través de grups de treball oberts a la participació, grups formats per integrants tant per socis i sòcies com per col·laboradors i col·laboradores.

Troba la teva manera de participar!

Finançament cituadà

El sosteniment econòmic de l’entitat és totalment de base ciutadana, és a dir, són els sòcis i les sòcies de Cal Temerari els quals, amb les seves quotes i aportacions, fan possible el nodriment econòmic del projecte, així com les aportacions dels col·lectius, entitats i iniciatives que participen del projecte.

Cal Temerari és econòmicament independent de bancs, empreses patrocinadores i institucions. El finançament inicial de les obres de remodelació es va realitzar amb un préstec mancomunat (https://coop57.coop/ca/informacion/garanties-pels-pr%C3%A9stecs) per la cooperativa de crèdit Coop57, de la qual Cal Temerari n'és membre, avalat per a persones individuals, socis i simpatitzants del projecte.

Vull participar!

Tota persona, entitat i col·lectiu està convidada a participar de Cal Temerari. Per fer-ho hi ha moltes maneres diferents en funció de la disponibilitat i capacitat de cada un. 

Troba la teva manera de participar! o contacte amb nosaltres per informar-te'n

Tu també pots ser Cal Temerari, entra i participa!

 

Últimes notícies

El passat dissabte 17 va tenir lloc l'Assemblea Oberta de Cal Temerari. Al llarg de tres hores vam tractar punts molt diversos i vam arribar a una sèrie d'acords. Aquí us deixem una relació dels punts i acords més importants que s'hi van prendre...

Aquí baix us deixem els horaris i l'ordre del dia, amb els punts informatius i els punts de

Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la 3a Mostra de Titelles de Sant Cugat, que tindrà lloc durant els dies 9, 10 i 11 de novembre en diversos escenaris de la ciutat.

Enguany, la Festa de la Tardor reivindica un Sant Cugat que no ens expulsi. Des de Cal Temerari participem d'aquesta nova edició, aportant contingut als debats, proposant activitats que ens facin reflexionar sobre el model de ciutat i...