Ja tenim aquí l'Escola d'Estiu! Inscripcions obertes al web.

Ja tenim aquí la nova edició de l'Escola d'Estiu de Formació Política de Cal Temerari, un espai de trobada per activistes i gent inquieta de Sant Cugat i del Vallès en general.

L'Escola d'Estiu es farà els pròxims 6, 7 i 8 de Juliol a Cal Temerari

INSCRIPCIONS

Degut a la nova ubicació a Cal Temerari no és necessari realitzar com pagament, però suggerim fer-lo igualment per tal de contribuïr a sufragar les despeses de l'activitat.

  • Preu ordinari: 75€
  • Preu precàries i aturades: 40€ (places limitades)
  • Preu solidari: 95€ (permet finançar els materials i part del cos per a precàries i aturades)

El pagament de la inscripció es farà per transferència bancària o en persona a Cal Temerari.

 

ESOLETA PER A INFANTS

Com a novetat aquest any engeguem un nou projecte: L’escoleta. Aquest consisteix en un espai de formació pels més petits, on a través de diverses activitats de caire més lúdic es treballarà i s’aprofundirà als diversos temes que s’estaran tractant a l’Escola d’estiu. Al final del cap de setmana els infants explicaran aquelles coses que han après a la resta d'assistents a l’Escola. PROGRAMA

Divendres tarda

Xerrada inaugural:  “El poble”, qui és i com construir-lo

amb Juanma Rodriguez de Comunistes de Catalunya i Quim Arrufat de la CUP

Les idees de classe i de poble van fortament unides. Passar de l’anàlisi marxista a l’operativitat política és quelcom que cada projecte emancipatori ha hagut de fer i ha fet a la seva manera. Avui a Catalunya segueix sent un debat estratègic d’actualitat quan parlem de les comarques interiors, capitals de comarca, el cinturó roig o Barcelona.Dissabte 10h

Xerrada: Qui és la classe obrera avui?

amb Judith Carreras

Tots els autors clàssics del marxisme convenen que la revolució serà feta per la classe treballadora. Una classe definida fa més de dos segles i que ha evolucionat. Avui en dia estem obligats a actualitzar-nos i analitzar amb detall quina és la composició d’aquesta classe.

Judith Carreras és membre de Viento Sur. Llicenciada en Polítiques, ha estudiat a Bruixes, Estrasburg i Moscú. Actualment és consellera de l'Organització Internacional del Treball. 

Dissabte 12.30h

Xerrada: L’experiència de la Unitat Popular Xilena

amb Franck Gaudichaud

L’experiència Xilena de la Unitat Popular en el seu model de transició democràtica al socialisme constitueix un dels exemples de projectes polítics més exemplars del passat segle. Conèixer el detall d’aquella experiència, la seva composició interna i el treball polític enfocat a la unitat i l’autorganització popular que s’hi va donar ens permet pensar els reptes polítics d’avui en dia.

Franck Gaudichaud és doctor en història, especialista en estudis llatinoamericans per la universitat de Grenoble. Editor a rebelion.org i col·laborador de Le Monde Diplomatique, ha realitzat un estudi de 10 anys sobre l’experiència de la Unitat Popular d’Allende.

Dissabte 16h

Xerrada: L’organització política de la classe obrera: partit i estratègia

amb Andreu Coll

Al llarg de la història les classes populars s’han organitzat de moltes maneres diferents. Diverses transicions organitzatives s’han desenvolupat per diversos contextos, composicions i objectius. Veurem un recorregut històric a les diverses apostes i el fil roig que defineix la tradició organitzativa del moviment obrer arreu del món.

Andreu Coll, militant d'Anticapitalistes i col.laborador de Viento Sur. També és editor de Sylone Editorial i ha estat editor dels llibres “Marx, estado y política” i “Estrategia y partido” de Daniel Bensaïd.

Diumenge 11.30: Tallers paral·lels

Taller 1: Oratòria i comunicació política

L’activitat política té moltes facetes, una de ben important és la comunicació. Fer arribar el missatge que toca de la manera que toca permet als moviments socials acostar-se als seus objectius.

En aquest taller, a través d’exercicis pràctics, es treballarà la detecció del missatge o l'argument més adequat al context, així com les habilitats comunicatives necessàries per transmetre’l de la manera més eficient.

Taller 2: Producció Cultural

L’activisme social moltes vegades va associat a la producció cultural. Actes, xerrades, trobades, àpats, o activitats directament culturals com concerts o recitals, acostumen a acompanyar l’activitat quotidiana dels moviments socials.

En aquest taller pràctic aprendrem a com saber quins actes són adequats organitzar per als col·lectius, així com les eines que tenim a l'abast per fer-ho. Tant estratègies de planificació i previsió com coneixements tècnics bàsics per poder executar cadascuna de les facetes necessàries de la producció cultural.

 

Inscriu-m'hi!

Últimes notícies

Aquest dissabte 18 de maig, a les 10h, tindrà lloc una nova Assemblea Oberta a Cal Temerari.

El passat dissabte 16 de març va tenir lloc una nova Assemblea Oberta a Cal Temerari. Aquí us en oferim un resum dels punts més destacats:

Et convidem, un cop més, a participar en l'Assemblea Oberta de Cal Temerari, que tindrà lloc dissabte 16 de març a les 10h. Seguim construint l'alternativa al model de ciutat, repartint tasques, fent propostes i prenent decisions col·lectives. ...

Dissabte passat va tenir lloc la Va Assemblea Oberta de Cal Temerari.