Glencree. Euskadi com a experiència de reconstrucció de Pau.

Aquest proper divendres dia 2 de desembre, és el moment del documental "Glencree", que narra la història d'una experiència que inicia l'hivern de 2007 que reuneix, per primera vegada, en un centre dedicat a la reconstrucció de pau a Irlanda, deu víctimes de diferents violències viscudes a Euskadi: d'ETA, del GAL i de grups d'extrema dreta. 

L'experiència va prolongar-se de forma secreta durant quatre anys i mig, i en ella hi van participar una trentena de persones.

Comptarem amb l'inestimable presència d'en Txema Urkijo per a la conferència i debat post-documental; advocat amb una llarga trajectòria com a activista per la pau i la reconstrucció de les relacions socials a Euskadi. Va ser membre de la coordinadora pacifista "Gesto por la Paz de Euskal Herria" i ex-director de la Oficina d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme dels diferents governs d'Euskadi fins l'any 2014. Actualment resideix a Madrid, on treballa com a assessor del comissionat per la Memoria Històrica.

Organitzat per Cal Temerari, i amb la col·laboració de la Universitat Internacional de la Pau.

 

 

Últimes notícies

Des de Cal Temerari continuem amb el procés de reorganització i obertura del projecte.

Caviem la ubicació a la sala Pins del Vallès de Cal Temerari

Dissabte 7 de juliol, al Parc de Sant Francesc de Sant Cugat, se cel·lebrarà la VI Diada Internacional del Cooperativisme, aprofitant el Dia Internacional de les Cooperatives.

Ja us podeu inscriure a l'escola de formació política de Cal Temerari. Afanyeu-vos que les places són limitades!