Agenda d'activitats

Si voleu contactar amb Cal Temerari en persona us podeu adreçar de dilluns a divendres, de 9h a 11h, i dimarts i dijous, de 18h a 20h. En aquest horari hi haurà una persona per atendre-us, informar-vos i resoldre-us qualsevol dubte. També ens podeu contactar a través d'aquesta pagina web.
dijous 28 març - 19:00
Taller

 

Aquesta activitat consisteix en un exercici col·lectiu de pensament crític. En què crec? Perquè hi crec? Ens farem algunes preguntes per debatre sobre les respostes de cadascú. Amb Isidre Castañé.

 

divendres 29 març - 19:00
Presentació de llibre
Oberta a tothom, especialment als amants de llibres i crims

 

En el marc del cicle Sang Cugat tot l'any, es presenta el llibre Solo tu me tendrás amb l'assistència de Toni Muñoz, autor del llibre. Xavi Bundó de RAC1, presentarà aquesta obra sobre els crims de la Guàrdia Urbana, que van destapar intrigues, embolics sentimentals i corrupteles a la policia municipal de Barcelona.

...

dimecres 3 abril - 19:30
Xerrada
Entrada lliure i oberta a tothom

 

VOTXTOTHOM és una plataforma formada per entitats i persones de tota Catalunya, que lluiten pel reconeixement del dret al vot actiu i passiu (és a dir, d'elegir i ser elegit) de les persones estrangeres que viuen en l'Estat espanyol, sent part indissociable del conjunt de drets civils i polítics de tota persona. Actualment, el dret de vot està lligat a la condició de ciutadania, i aquesta condició està lligada a la nacionalitat, i aproximadament un 15% de la població que viu a...

dijous 4 abril - 19:00
Presentació de llibre
Entrada lliure i oberta a tothom

 

Jacinto Vicente, el secretari judicial del segrest de Maria Àngels Feliu, explica la seva experiència novel·lada. Organitza: Sang Cugat i Cal Temerari.

...

dimecres 10 abril - 19:30
Debat
Cicle d'entrada lliure i oberta a tothom

 

Debat sobre la pel·lícula Lady bird (...

divendres 12 abril - 19:00
Xerrada
Entrada lliure, oberta i recomanada a tothom

 

El canvi climàtic, mantenint el nivells d'emissions de gasos actual, convertirà al món que coneixem en un lloc insuportable de viure. Increment de temperatures, sequia, manca d'aigua, cultius afectats... Les Joves de Fridays4Future i no tan joves Rebel·lió o extinció ens expliquen la situació actual i debatrem les opcions de canvi i conscienciació que hi ha i podem fer. Organitza: Fridays4Future i Rebel·lió o extinció.

dijous 25 abril - 19:30
Xerrada
oberta i recomanada a tothom

 

Transforma la teva manera de caminar i el món ballarà amb tu. Quina petjada tenim? Què podem fer cada dia? Amb Silvia Ruggiero i Llorenç Witty. Organitza: Sant Cugat en Transició.

 

divendres 26 abril - 19:30
Presentació de llibre
Oberta a tothom

 

Dins les Nits Temàtiques d'Unipau a Cal Temerari, l'Universitat Internacional de la Pau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau presenten el llibre Polítiques de seguretat per a la pau. Una altra seguretat és possible i necessària.

...

dilluns 29 abril - 19:00
Xerrada
oberta i recomanada a tothom

 

La medicina específica de gènere sacceja el món clàssic basat en el model únic ‘one size fits all’ (sovint masculí, però no sempre) per fer-nos descobrir l'altre cara de la lluna. Cinc grans camps de la medicina: les malalties cardiovasculars, la farmacologia, l’oncologia, les malalties del fetge i l’osteoporosi són estendards de la medicina del tercer mil·leni, aquella que recau en la importància de considerar les diferències entre homes i dones en termes de prevenció, signes...

dijous 2 maig - 19:30
Debat
Cicle d'entrada lliure i oberta a tothom

 

Bloc verd i Sant Cugat en Transició organitzen un debat d’ecologia política dintre el Cicle de debats i tallers sobre emergència climàtica, consum responsable i transició amb celebració. El debat el condueixen German Llarenas, Isidre Castañé i Llorenç Witty.

 

dimecres 8 maig - 19:30
Xerrada
oberta i recomanada a tothom

 

Espai on debatre i aprendre sobre la nova llei de protecció de dades, i ensenyar a les entitats com gestionar les seves bases de dades d'acord amb la nova normativa. Organitza: Ateneus cooperatius.

 

dijous 9 maig - 19:30
Taller
Cicle d'entrada lliure i oberta a tothom

 

Bloc verd i Sant Cugat en Transició organitzen un taller d’ecologia política dintre el Cicle de debats i tallers sobre emergència climàtica, consum responsable i transició amb celebració. El taller el condueixen German Llarenas, Isidre Castañé i Llorenç Witty.

 

dimecres 15 maig - 19:00
Xerrada
oberta i recomanada a tothom

 

Història del EZLN i del zapatismo. Ideologia i pràctiques. Autogestió, ley revolucionaria de las mujeres. Actualitat política: Marichuy i López Obrador. Amb Paulina Cortez Licona. Organitza: Hora Bruixa.

 

dijous 16 maig - 19:30
Debat
Cicle d'entrada lliure i oberta a tothom

 

Debat sobre la pel·lícula María y los demás (2016), amb Sara Lasauca i Hora Bruixa.

Totes les segones setmanes de mes sessió de Cinefòrum feminista a Cal Temerari, organitzat des d'una perspectiva de gènere, per tal de reflexionar a partir del contingut d'algunes pel·lícules, però també des del poder de les pròpies imatges; com aquestes generen un discurs polític i com algunes dones cineastes reinterpreten els vells gèneres cinematogràfics. Es tracta de poder...

divendres 17 maig - 19:30
Presentació de llibre
Entrada lliure i oberta a tothom

 

Presentació del llibre Las cartas de Elena Francis. Elena Francis, un personatge de ficció, es va convertir en la consellera sentimental de les dones a través d'un consultori de ràdio, durant la dictadura franquista. Tot i que va ser concebuda com a motor publicitari d'una empresa de productes de bellesa, la influència del programa va transcendir fins a convertir-se en un fenomen de masses aliat amb la ideologia nacionalcatòlica. El present estudi analitza un conjunt de cartes...

dissabte 18 maig - 10:00
Reunió oberta
Per a tothom qui vulgui conèixer Cal Temerari

 

Assemblea oberta de Cal Temerari. Entre totes i tots fem créixer la llavor temerària. Espai obert a totes les persones que vulguin participar de Cal Temerari. Organitza: Cal Temerari.

 

diumenge 19 maig - 11:00
Acte lúdic

 

A través de la música se’ns explicarà la història de les comunitats negres, el seu pas per les plantacions de cotó i els processos migratoris. A partir d’aquestes històries, realitzarem un mural, on treballarem sobre el racisme i la discriminació. Amb Delta Blues, Blues Prisioners i Famílies en Xarxa de Cal Temerari. Ubicació: Jardins del Monestir. Organitza: Famílies en Xarxa de Cal Temerari i SantQblack.

 

dimecres 22 maig - 19:30
Xerrada
oberta i recomanada a tothom

 

Com diu l'Andreu Escrivà, els que tenim més de 35 anys mai no hem estudiant el canvi climàtic. I els que en tenen menys, amb prou feines saben què és i com els afecta. Vols conèixer la ciència que hi ha darrera? T'amoïna la justícia climàtica? Vols saber què has de fer abans d'11 anys començant demà? Vaig començar a fer aquest taller a les escoles, i veig que hi ha interès també a tota la societat i poques oportunitats per saber-ne més fora dels cercles oficials. Amb Pere...

dijous 23 maig - 19:30
Debat
Entrada lliure i oberta a tothom

 

Documental sobre la negativa, al port de Bilbao, de carregar un vaixell que transportava armament per ser utilitzat a la guerra del Iemen, per part del govern saudí. Amb Arcadi Oliveres i David Casas. Organitza: Amnistia Internacional i Intermón Oxfam.

 

dimecres 29 maig - 19:30
Xerrada

 

Volem fer una aproximació a les finances ètiques com a alternativa a l'actual sistema financer -un dels puntals de l'actual model neoliberal i un lobby poderós- a qui podem començar a plantejar alternatives. Amb Oriol Bota i Narcís Sànchez. Organitza: Grup d’Estalvi de Sant Cugat.

 

dijous 30 maig - 19:30
Presentació de llibre
Entrada lliure i oberta a tothom

 

Presentació del llibre "Fuerzas y cuerpos", de Paula Artés. Un fotollibre sobre la invisibilitat de la Guàrdia civil a Catalunya. Presentarà l'acte Xavier Rius Sant, periodista especialitzat en seguretat. Amb Paula Artés i Xavier Rius Sant. Organitza: Òmnium Sant Cugat.

 

divendres 31 maig - 19:00
Xerrada
Entrada lliure i oberta a tothom

 

Volem reivindicar una idea de la filosofia no com a especulació, sinó com a eina per la transformació personal i social. La filosofia ens ajuda a prendre consciència de la nostra cosmovisió i de com el Poder intervé en la nostra vida diària, en la formació de la nostra personalitat individual i col·lectiva. Volem identificar els mecanismes de poder que ens passen per alt a la nostra vida diària. Desconstruir el Poder per comprometre’ns amb nosaltres. La filosofia ens ajuda a...

diumenge 2 juny (Tot el dia)
Acte lúdic
Oberta a tothom qui desitgi participar-hi

 

Cal Temerari fa anys i això és un molt bon motiu de celebració!

 

dimecres 5 juny - 19:30
Xerrada
Entrada lliure i oberta a tothom

 

Xerrada A la recerca de finançament per entitats d'ES...

dijous 6 juny - 19:30
Xerrada
Entrada lliure i oberta a tothom

 

Conceptes bàsics per a entendre què és i què representa...

dimecres 12 juny - 19:30
Debat
Cicle d'entrada lliure i oberta a tothom

 

Totes les segones setmanes de mes sessió de Cinefòrum feminista a Cal Temerari, organitzat des d'una perspectiva de gènere, per tal de reflexionar a partir del contingut d'algunes pel·lícules, però també des del poder de les pròpies imatges; com aquestes generen un discurs polític i com algunes dones cineastes reinterpreten els vells gèneres cinematogràfics. Es tracta de poder debatre les impressions que ens causen aquestes imatges, intentar deconstruir la mirada i pensar-les...

dijous 13 juny - 19:30
Taller
Entrada lliure i oberta a tothom

 

En el taller Casos d’ús de la tecnologia blockchain a l’economia social i solidària treballarem casos on s’ha utilitzat la tecnologia blockchain a l’economia social i solidària. Amb August Corrons. Organitza: Xes Sant Cugat.

 

divendres 28 juny (Tot el dia) a diumenge 30 juny (Tot el dia)
Acte lúdic
Oberta a tothom qui desitgi participar-hi

 

ÉS FESTA MAJOR!!!

 

dissabte 20 juliol - 10:00
Reunió oberta
Per a tothom qui vulgui conèixer Cal Temerari
dissabte 21 setembre - 10:00
Reunió oberta
Per a tothom qui vulgui conèixer Cal Temerari
dissabte 23 novembre - 10:00
Reunió oberta
Per a tothom qui vulgui conèixer Cal Temerari

Últimes notícies

El passat dissabte 16 de març va tenir lloc una nova Assemblea Oberta a Cal Temerari. Aquí us en oferim un resum dels punts més destacats:

Et convidem, un cop més, a participar en l'Assemblea Oberta de Cal Temerari, que tindrà lloc dissabte 16 de març a les 10h. Seguim construint l'alternativa al model de ciutat, repartint tasques, fent propostes i prenent decisions col·lectives. ...

Dissabte passat va tenir lloc la Va Assemblea Oberta de Cal Temerari.

Dissabte 19 de gener a les 10h.


A Cal Temerari posem en pràctica la cultura assembleària. Vine i participa en aquest espai de lliure deliberació i presa comuna de decisions!


L'ordre del dia serà el següent: