Utopies i socialismes arcaics: des de Plató fins a Thomas More

Data: 
dimecres, 29 març, 2017 - 19:30 a 21:00

 

Des de que l’esser humà va començar a organitzar-se socialment de manera complexa, la seva capacitat d’anàlisi i autocrítica feia possible no només detectar els errors i mancances d’un sistema polític, si no també la concepció d’un sistema ideal, perfectament organitzat i fecund, on els seus habitants poguessin gaudir dels mitjans necessaris per satisfer les seves necessitats biològiques, psicològiques i espirituals.

El pensament utòpic antic connecta sovint amb allò que modernament coneixem com “socialisme”. Revisarem alguns exemples d’utopies antigues on existeix la comunitat de bens o l’abolició de la propietat privada, com ara la República de Plató, les primitives comunitats cristianes o el pensament de l’inventor del terme “Utopia”, Tomàs Moro.

 

No us perdeu aquesta xerrada a càrrec de Jorge R. Ariza, el proper dimecres 29 de març a les 2017, a Cal Temerari.

Últimes notícies

Aquest dissabte 18 de maig, a les 10h, tindrà lloc una nova Assemblea Oberta a Cal Temerari.

El passat dissabte 16 de març va tenir lloc una nova Assemblea Oberta a Cal Temerari. Aquí us en oferim un resum dels punts més destacats:

Et convidem, un cop més, a participar en l'Assemblea Oberta de Cal Temerari, que tindrà lloc dissabte 16 de març a les 10h. Seguim construint l'alternativa al model de ciutat, repartint tasques, fent propostes i prenent decisions col·lectives. ...

Dissabte passat va tenir lloc la Va Assemblea Oberta de Cal Temerari.