Utopies i socialismes arcaics: des de Plató fins a Thomas More

Data: 
dimecres, 29 març, 2017 - 19:30 a 21:00

 

Des de que l’esser humà va començar a organitzar-se socialment de manera complexa, la seva capacitat d’anàlisi i autocrítica feia possible no només detectar els errors i mancances d’un sistema polític, si no també la concepció d’un sistema ideal, perfectament organitzat i fecund, on els seus habitants poguessin gaudir dels mitjans necessaris per satisfer les seves necessitats biològiques, psicològiques i espirituals.

El pensament utòpic antic connecta sovint amb allò que modernament coneixem com “socialisme”. Revisarem alguns exemples d’utopies antigues on existeix la comunitat de bens o l’abolició de la propietat privada, com ara la República de Plató, les primitives comunitats cristianes o el pensament de l’inventor del terme “Utopia”, Tomàs Moro.

 

No us perdeu aquesta xerrada a càrrec de Jorge R. Ariza, el proper dimecres 29 de març a les 2017, a Cal Temerari.

Últimes notícies

Dissabte passat va tenir lloc la Va Assemblea Oberta de Cal Temerari.

Dissabte 19 de gener a les 10h.


A Cal Temerari posem en pràctica la cultura assembleària. Vine i participa en aquest espai de lliure deliberació i presa comuna de decisions!


L'ordre del dia serà el següent:

El 2019 engega amb una bona dosi d'activitat temerària!

El proper dijous 6 de desembre estarem a la Fira de Consum Compromès de Sant Cugat, acompanyant les diverses empreses de proximitat i d'economia social que hi participen.