Utopies i socialismes arcaics: des de Plató fins a Thomas More

Data: 
dimecres, 29 març, 2017 - 19:30 a 21:00

 

Des de que l’esser humà va començar a organitzar-se socialment de manera complexa, la seva capacitat d’anàlisi i autocrítica feia possible no només detectar els errors i mancances d’un sistema polític, si no també la concepció d’un sistema ideal, perfectament organitzat i fecund, on els seus habitants poguessin gaudir dels mitjans necessaris per satisfer les seves necessitats biològiques, psicològiques i espirituals.

El pensament utòpic antic connecta sovint amb allò que modernament coneixem com “socialisme”. Revisarem alguns exemples d’utopies antigues on existeix la comunitat de bens o l’abolició de la propietat privada, com ara la República de Plató, les primitives comunitats cristianes o el pensament de l’inventor del terme “Utopia”, Tomàs Moro.

 

No us perdeu aquesta xerrada a càrrec de Jorge R. Ariza, el proper dimecres 29 de març a les 2017, a Cal Temerari.

Últimes notícies

Ens plau poder comunicar-vos que ja tenim obertes les inscripcions de la Segona Edició de l'Escola d'Hivern de Formació Política, així com volem convidar-vos a participar! Aquí us en deixem una mica d’informació:

imecres 20 d'abril a les 19h a Cal Temerari per obrir debat sobre les finalitats del projecte i incorporar noves famílies i professionals que vulguin participar del dia a dia del projecte.

El 16 de juny engega a Sant Cugat una iniciativa pionera a Catalunya, un Grup d'estalvi local per finançar projectes del territori des de la proximitat.


 

Cal Temerari engega un Cicle d’agroecologia per promoure la reflexió entorn un consum que contempli la sostenibilitat ecològica i social del que mengem.