Utopies i socialismes arcaics: des de Plató fins a Thomas More

Data: 
dimecres, 29 març, 2017 - 19:30 a 21:00

 

Des de que l’esser humà va començar a organitzar-se socialment de manera complexa, la seva capacitat d’anàlisi i autocrítica feia possible no només detectar els errors i mancances d’un sistema polític, si no també la concepció d’un sistema ideal, perfectament organitzat i fecund, on els seus habitants poguessin gaudir dels mitjans necessaris per satisfer les seves necessitats biològiques, psicològiques i espirituals.

El pensament utòpic antic connecta sovint amb allò que modernament coneixem com “socialisme”. Revisarem alguns exemples d’utopies antigues on existeix la comunitat de bens o l’abolició de la propietat privada, com ara la República de Plató, les primitives comunitats cristianes o el pensament de l’inventor del terme “Utopia”, Tomàs Moro.

 

No us perdeu aquesta xerrada a càrrec de Jorge R. Ariza, el proper dimecres 29 de març a les 2017, a Cal Temerari.

Últimes notícies

Enguany, la Festa de la Tardor reivindica un Sant Cugat que no ens expulsi. Des de Cal Temerari participem d'aquesta nova edició, aportant contingut als debats, proposant activitats que ens facin reflexionar sobre el model de ciutat i...

D'aquí a un mes arriba la 3a Mostra de Titelles de Sant Cugat, organitzada per Cal Ninot i amb la participació activa de Cal Temerari.

A Cal Temerari co-organitzem el II Festival Sang Cugat de novel·la i cinema negre


De dijous 27 a dissabte 29 de setembre

Hola  totes!


Tornem a l'activitat després de vacances!