Taller de Teatre social a Cal Temerari

Data: 
dilluns, 13 gener, 2020 - 20:00 a 22:00

 

A partir de gener, a Cal Temerari, comença un nou curs de teatre social de Tallers de teatre Sílvia Servan que es dedicarà principalment a treballar les disciplines del Teatre Imatge i el Teatre Fòrum.

Inscripcions: a Cal Temerari, de dilluns a dijous de 10.00h a 12.00h i de 18.00h a 20.00h.

Preu: 30 € mensuals.

El taller es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores, els dilluns de 20 a 22h seguint el calendari del curs escolar (gener - juny).

FINALITAT: El teatre és una forma artística d’expressió molt potent però també és una font de coneixement de nosaltres mateixos i del nostre entorn. El teatre social proporciona les eines per a poder visualitzar i reflexionar sobre nosaltres i la nostra realitat i transformar-la. Aquest curs pretén oferir un espai constant de reflexió i creació a través de les diferents tècniques que ens aporta el teatre social posant-les en pràctica i compartint-les amb l’entorn en que vivim.

OBJECTIUS: - Fomentar el coneixement d’un mateix i de la realitat que l’envolta a través de l’esperit crític. - Aprendre les diferents tècniques que utilitza el teatre social per a la reflexió i la resolució de conflictes. - Crear un espai constant de reflexió i transformació de la realitat en que vivim. - Treballar paral·lelament tècniques de l’actor: cos, veu i interpretació. - Crear i posar en pràctica diferents espectacles d’impacte social a través de la Pedagogia de l’Oprimit d’Augusto Boal.

A QUI VA DIRIGIT: Aquest curs va dirigit a qualsevol persona major de 18 anys que tingui interès en formar-se a través de les diferents tècniques que ofereix el teatre social. Es treballaran específicament cada una d’elles i es realitzaran espectacles d’impacte social que es duran a terme tant al teatre com al carrer.

No és necessari tenir coneixements previs de tècnica teatral ja que paral·lelament es farà un treball de cos, veu i interpretació.

METODOLOGIA: Durant aquest curs es realitzaran diferents jocs, exercicis i dinàmiques per tal de poder crear la disponibilitat necessària per a treballar tècniques especifiques del teatre social com:

-Teatre imatge. El Teatre imatge és una branca del Teatre de l'Oprimit que tracta de reflectir idees, situacions o emocions mitjançant imatges. L'objectiu és fer-ne una anàlisi i deslligar la paraula del seu context (cultural, social o polític) mitjançant un llenguatge visual, que implica un treball corporal, gestual i emocional sovint més creatiu i crític.

-Teatre Fòrum. El Teatre Fòrum és una de les branques del Teatre de l’Oprimit amb l’objectiu de presentar una escena o una obra on s’observa una situació d’opressió que el protagonista no sap com enfrontar. Els espectadors són convidats a reemplaçar al protagonista i a provar totes les possibles solucions, idees o estratègies per tal de resoldre el conflicte. És un assaig col·lectiu per a l’acció real.

-Teatre Invisible. El Teatre Invisible és una de les branques del Teatre de l'Oprimit creada per intervenir, a través del teatre, en la quotidianitat de la gent fent visibles conflictes socials silenciats per generar un canvi d’opinió o d’actitud en el públic que hi participa.

 

Últimes notícies

Cal Temerari va néixer al 2015 com un espai cultural i cooperatiu de Sant Cugat on potenciem iniciatives transformadores des de la participació ciutadana.

Ja tenim el cartell de la programació trimestral!


Consulta'l aquí baix!

El passat dissabte 21 de setembre es va celebrar una nova Assemblea Oberta de Cal Temerari. Comencem una nova temporada repescant algunes qüestions pendents i entomant-ne de noves.

Dissabte 20 de juliol a les 10h celebrarem una nova Assemblea Oberta de Cal Temerari. Després d'una temporada plena d'activitats, toca fer balanç i projectar-nos per la propera temporada.