Quin és el paper del referèndums en les actuals democràcies?

Data: 
dijous, 23 març, 2017 - 19:30 a 21:00

 

Conferència a càrrec de Joan Subirats 

Recentment s'han dut a terme diversos referèndums on el resultat no era l'esperat ni per les enquestes ni per la majoria dels mitjans de comunicació. El procés de pau a Colombia, el Brexit, la limitació d'entrada de refugiats a Hongria, la reforma constitucional a Itàlia o la independència d'Escòcia, han sigut alguns dels temes que s'han preguntat a les diferents poblacions dels respectius territoris. Els resultats d'aquests referèndums ens porten a qüestionar-nos certes coses. S'han dut a terme debats reals sobre les implicacions de cada una de les coses plantejades? Quin paper ha jugat el discurs de la por? Les societats estan preparades per afrontar preguntes amb conseqüències tan determinants per les seves vides? Es parla amb insistència que el pròxim any es dura a terme un referèndum a Catalunya sobre si es vol determinar com a un Estat propi o no. És per aquest motiu que volem plantejar aquestes preguntes, també en clau nacional, sobre quin és paper dels referèndums de la mà d'en Joan Subirats, professor de Ciencia Política i Investigador de l'IGOP-UAB.

Últimes notícies

Ens plau poder comunicar-vos que ja tenim obertes les inscripcions de la Segona Edició de l'Escola d'Hivern de Formació Política, així com volem convidar-vos a participar! Aquí us en deixem una mica d’informació:

imecres 20 d'abril a les 19h a Cal Temerari per obrir debat sobre les finalitats del projecte i incorporar noves famílies i professionals que vulguin participar del dia a dia del projecte.

El 16 de juny engega a Sant Cugat una iniciativa pionera a Catalunya, un Grup d'estalvi local per finançar projectes del territori des de la proximitat.


 

Cal Temerari engega un Cicle d’agroecologia per promoure la reflexió entorn un consum que contempli la sostenibilitat ecològica i social del que mengem.