Presentació del llibre Entre el vaixell i el destí, tensions per a una nova secundària

Data: 
dijous, 9 novembre, 2017 - 19:30

 

Dijous 9 de novembre a les 19:30 h

Presentació del llibre Entre el vaixell i el destí, tensions per a una nova secundària

Debat per a una nova educació secundària

A càrrec de l’autora Sílvia MartinezSobre el llibre:

Entre dos pols oposats i propers s’estableix una certa tensió. Avui en dia, quan es parla de canviar l'escola, i especialment en el cas de la Secundària, sovint sembla que cal triar entre opcions antagòniques: competència o contingut, classe magistral o projecte, exigència o motivació. El llibre "Entre el vaixell i el destí. Tensions per a una nova secundària" presenta una sèrie de reflexions que pretenen apropar els extrems, de manera que el canvi a l’etapa es pugui fer d’una manera pausada, raonada i compartida, analitzant exemples concrets de canvi, que l'autora ha viscut en primera persona.

En aquest acte presentarem breument el llibre i en llegirem alguns fragments, com a punt de partida per fer un debat al voltant d'aquestes idees. Sobre l'autora: Sílvia Martínez Grau

Llicenciada en Químiques (UB), Màster en Intervenció Socioeducativa en Joves en Risc Social (URL) i Màster en Educació en Valors i Ciutadania (UB). Professora de matemàtiques i ciències naturals durant 17 anys a l'escola Cor de Maria- Sabastida (Barcelona), exercint-hi també tasques a l'equip psicopedagògic i a l'equip directiu. En el període 2011-2014 va coordinar-hi la implementació a secundària d'un canvi metodològic i organitzatiu amb l'objectiu de fer l'alumnat més protagonista de la seva vivència escolar. Actualment reflexiona sobre els processos de canvi i millora de l’aprenentatge, i les seves repercussions sobre la millora de la inclusió social, combinant l'assessorament a centres i professorat amb la investigació acadèmica.

 

Últimes notícies

Ens plau poder comunicar-vos que ja tenim obertes les inscripcions de la Segona Edició de l'Escola d'Hivern de Formació Política, així com volem convidar-vos a participar! Aquí us en deixem una mica d’informació:

imecres 20 d'abril a les 19h a Cal Temerari per obrir debat sobre les finalitats del projecte i incorporar noves famílies i professionals que vulguin participar del dia a dia del projecte.

El 16 de juny engega a Sant Cugat una iniciativa pionera a Catalunya, un Grup d'estalvi local per finançar projectes del territori des de la proximitat.