Presentació del llibre Entre el vaixell i el destí, tensions per a una nova secundària

Data: 
dijous, 9 novembre, 2017 - 19:30

 

Dijous 9 de novembre a les 19:30 h

Presentació del llibre Entre el vaixell i el destí, tensions per a una nova secundària

Debat per a una nova educació secundària

A càrrec de l’autora Sílvia MartinezSobre el llibre:

Entre dos pols oposats i propers s’estableix una certa tensió. Avui en dia, quan es parla de canviar l'escola, i especialment en el cas de la Secundària, sovint sembla que cal triar entre opcions antagòniques: competència o contingut, classe magistral o projecte, exigència o motivació. El llibre "Entre el vaixell i el destí. Tensions per a una nova secundària" presenta una sèrie de reflexions que pretenen apropar els extrems, de manera que el canvi a l’etapa es pugui fer d’una manera pausada, raonada i compartida, analitzant exemples concrets de canvi, que l'autora ha viscut en primera persona.

En aquest acte presentarem breument el llibre i en llegirem alguns fragments, com a punt de partida per fer un debat al voltant d'aquestes idees. Sobre l'autora: Sílvia Martínez Grau

Llicenciada en Químiques (UB), Màster en Intervenció Socioeducativa en Joves en Risc Social (URL) i Màster en Educació en Valors i Ciutadania (UB). Professora de matemàtiques i ciències naturals durant 17 anys a l'escola Cor de Maria- Sabastida (Barcelona), exercint-hi també tasques a l'equip psicopedagògic i a l'equip directiu. En el període 2011-2014 va coordinar-hi la implementació a secundària d'un canvi metodològic i organitzatiu amb l'objectiu de fer l'alumnat més protagonista de la seva vivència escolar. Actualment reflexiona sobre els processos de canvi i millora de l’aprenentatge, i les seves repercussions sobre la millora de la inclusió social, combinant l'assessorament a centres i professorat amb la investigació acadèmica.

 

Últimes notícies

Dissabte passat va tenir lloc la Va Assemblea Oberta de Cal Temerari.

Dissabte 19 de gener a les 10h.


A Cal Temerari posem en pràctica la cultura assembleària. Vine i participa en aquest espai de lliure deliberació i presa comuna de decisions!


L'ordre del dia serà el següent:

El 2019 engega amb una bona dosi d'activitat temerària!

El proper dijous 6 de desembre estarem a la Fira de Consum Compromès de Sant Cugat, acompanyant les diverses empreses de proximitat i d'economia social que hi participen.