Grup de Lectura: Una mirada filosòfica al nostre present

Data: 
dilluns, 17 octubre, 2016 - 19:00

Dinamitza: Nacho Bañeras Capell

Des del 17 d’octubre fins al 12 de desembre

Cada dos dilluns de 19 a 21 h

Amb una mirada curiosa i crítica volem apropar-nos a la complexitat del nostre present des de cinc obres filosòfiques que copsen un retrat de la nostra realitat. A partir d’elles, engegarem un diàleg des d’on poder reconèixer les nostres problemàtiques, inquietuds, reptes i qüestions existencials que ens acompanyen i condicionen i, des de la reflexió filosòfica i comuna, enlairar respostes agosarades.

Nacho Bañeras és Llicenciat en Dret i en Filosofia i Doctor en Filosofia. Co-director de Wu wei i Cura sui. Autor de: La práctica del Cura sui (2012), Umbrales de evasión (2013) i La cura de sí o el cuidado filosófico. Una ascética para nuestro vacío (2016).

 

 

Grup de lectura filosòfic:

Una mirada filosòfica al nostre presentAmb una mirada curiosa i crítica volem apropar-nos a la complexitat del nostre present des de cinc obres filosòfiques que copsen un retrat de la nostra realitat.

A partir d’elles, engegarem un diàleg des d’on poder reconèixer les nostres problemàtiques, inquietuds, reptes i qüestions existencials que ens acompanyen i condicionen i, des de la reflexió filosòfica i comuna, enlairar respostes agosarades.

Les lectures proposades són:

1- La filosofía inacabada. GARCÉS, M. Ed. Galaxia Gutenberg, Barcelona, 2015.

2- La sociedad del cansancio. BYUNG-CHUL HAN, Ed. Herder, Barcelona, 2012.

3- Historia de la sexualidad. El cuidado de sí. FOUCAULT, M. Ed. Siglo XXI, Madrid, 2005.

4- El género en disputa: feminismo y la subversión de la identidad. BUTLER, J. Ed. Paidos, Barcelona, 2007.

5- La movilización global. Breve tratado para atacar la realidad. LÓPEZ, S. Ed. Traficantes de sueños, Madrid, 2009.

Com funcionarem:

Les sessións són independents entre si, encara que tenen la mateixa temàtica de transfons.

Debat obert i lliure sobre la temàtica i com aquesta s’expressa en el nostre dia a dia.

Conclusions.

Dates i lloc: (totes les sessions seran de 19h a 21h)*

- 17 d’octubre.

- 31 d’octubre.

- 14 de novembre.

- 28 de novembre

- 12 de desembre.

A Cal Temerari, carrer de Sant Esteve, 12, 08173, Sant Cugat del Vallès, Barcelona. Coordina Nacho Bañeras Capell. Llicenciat en Dret i Filosofia. Doctor en Filosofia. Co-director de Wu wei i Cura sui. Autor de: La práctica del Cura sui (2012), Umbrales de evasión (2013) i La cura de sí o el cuidado filosófico. Una ascética para nuestro vacío (2016).    

* Activitat gratuïta.

 

 

 

Inscripcions: 
dimarts, 13 setembre, 2016 a dilluns, 10 octubre, 2016

Últimes notícies

Ens plau poder comunicar-vos que ja tenim obertes les inscripcions de la Segona Edició de l'Escola d'Hivern de Formació Política, així com volem convidar-vos a participar! Aquí us en deixem una mica d’informació:

imecres 20 d'abril a les 19h a Cal Temerari per obrir debat sobre les finalitats del projecte i incorporar noves famílies i professionals que vulguin participar del dia a dia del projecte.

El 16 de juny engega a Sant Cugat una iniciativa pionera a Catalunya, un Grup d'estalvi local per finançar projectes del territori des de la proximitat.


 

Cal Temerari engega un Cicle d’agroecologia per promoure la reflexió entorn un consum que contempli la sostenibilitat ecològica i social del que mengem.