Glencree. Euskadi com a experiència de reconstrucció de pau.

Data: 
divendres, 2 desembre, 2016 - 19:30 a 21:00

Aquest proper divendres dia 2 de desembre, és el moment del documental "Glencree", que narra la història d'una experiència que inicia l'hivern de 2007 que reuneix, per primera vegada, en un centre dedicat a la reconstrucció de pau a Irlanda, deu víctimes de diferents violències viscudes a Euskadi: d'ETA, del GAL i de grups d'extrema dreta. L'experiència va prolongar-se de forma secreta durant quatre anys i mig, i en ella hi van participar una trentena de persones.Comptarem amb l'inestimable presència d'en Txema Urkijo per a la conferència i debat post-documental; advocat amb una llarga trajectòria com a activista per la pau i la reconstrucció de les relacions socials a Euskadi. Va ser membre de la coordinadora pacifista "Gesto por la Paz de Euskal Herria" i ex-director de la Oficina d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme dels diferents governs d'Euskadi fins l'any 2014. Actualment resideix a Madrid, on treballa com a assessor del comissionat per la Memoria Històrica.Organitzat per Cal Temerari, i amb la col·laboració de la Universitat Internacional de la Pau.

Últimes notícies

Ens plau poder comunicar-vos que ja tenim obertes les inscripcions de la Segona Edició de l'Escola d'Hivern de Formació Política, així com volem convidar-vos a participar! Aquí us en deixem una mica d’informació:

imecres 20 d'abril a les 19h a Cal Temerari per obrir debat sobre les finalitats del projecte i incorporar noves famílies i professionals que vulguin participar del dia a dia del projecte.

El 16 de juny engega a Sant Cugat una iniciativa pionera a Catalunya, un Grup d'estalvi local per finançar projectes del territori des de la proximitat.


 

Cal Temerari engega un Cicle d’agroecologia per promoure la reflexió entorn un consum que contempli la sostenibilitat ecològica i social del que mengem.