Escola d'Estiu de formació política

Data: 
divendres, 7 juliol, 2017 - 19:00 a diumenge, 9 juliol, 2017 - 16:00

Què és l’escola d’estiu de Cal Temerari?

Una escola d’estiu són unes jornades de treball dedicades a la formació política. Durant aquestes jornades es desenvoluparan diverses activitats, eminentment ponències i tallers, on tractar temàtiques diverses relacionades amb l’activitat política dels moviments socials i transformadors.

L’objectiu és dotar-nos d’un espai de formació i discussió que transcendeixi els debats del dia a dia de la militància per poder aprofundir en aquells conceptes i anàlisis que doten de potència el nostre discurs. A més a més el format que hem triat ens permetrà comptar amb molts espais informals de debat que ens permetran contrastar i actualitzar el discurs a través del debat amb les companyes.

Inscriu-t'hi ja!

Com funcionarà?

Tindrà una durada 2 dies. L’arribada serà el divendres 7 durant la tarda i el vespre. L’activitat pròpiament formativa començarà el mateix divendres al vespre i durarà tot el dissabte i el diumenge fins a mitja dia. Durant aquest dos dies realitzarem aproximadament 11 activitats diferents.

És important no només centrar-nos a les ponències sinó també disposar de l’espai informal per debatre el contingut que es va aprenent en cada activitat. De la mateixa manera disposar d’un espai aïllat per realitzar l’activitat facilita centrar-se en la mateixa i enfocar-se en la formació. Alhora fomenta la puntualitat i per tant el bon funcionament general, així com també facilitar el coneixement entre les militants de diversos moviments, col·lectius i organitzacions.

A on serà?

L’escola d’estiu es desenvoluparà en la casa de colònies “Casa mogent”, a tocar de Llinars del Vallès (40 min de cotxe des de Sant Cugat). Trobeu aqui l’enllaç a google maps: https://goo.gl/maps/FWh6iGWzQQF2

Intendència

El preu inclou el cost de la intendència consistent en el sopar de divendres, els 3 apats de dissabte i esmorzar i dinar de diumenge.

Inscripcions

Les places són limitades i per motius de logística les inscripcions s’hauran de tancar amb diverses setmanes d’antelació.

El pagament de la inscripció es farà per transferència bancària a ES89 3025 0014 0114 0004 5472(recordeu posar “escola d’estiu” i el vostre nom) o en persona a Cal Temerari. L’inscripció només serà efectiva quan el pagament s’hagi realitzat.

Preus

  • Preu ordinari: 75€
  • Preu precàries i aturades: 40€ (places limitades)
  • Preu solidari: 95€ (permet finançar els materials i part del cos per a precaries i aturades)
  • Infants: Amb l’objectiu de facilitar la assistència els infants tenen un preu reduït (estrictament el preu de cost de l’estància i la intendència). Durant les activitats hi haurà un servei de canguratge per realitzar activitats amb els infants de les diferents edats, aprofitant el fabulós entorn natural que ens rodejarà. Així mateix comptem amb una sala especial i materials per les activitats infantils en cas de pluja.

Inscriu-t'hi ja!

PROGRAMA

Divendres tarda

Ponència inaugural: Hereus de la revolució d’octubre? Què queda de la Revolució Russa en els moviments d’esquerra actuals? amb Anna Sallés i Josep Lluís Martín Ramos

Anna Sallés és catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzada en la Revolució Russa.

Josep Lluís Martín Ramos és catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzat en la història del moviment obrer.

Dissabte matí: Ponència

Repàs històric del subjecte del feminisme, amb Berta Amador

Berta Amador és històriadora especialitzada en qüestions de gènere i lluita feminista.

Dissabte matí: Tallers paral·lels

Taller 1 - El concepte d'hegemonia, amb Joan Tafalla

Joan Tafalla és doctor en història i membre del grup d’estudi Espai Marx.

Taller 2 - Introducció a la financiarització del capital, amb Iolanda Fresnillo

Iolanda Fresnillo és sociologa, activista per l’auditoria del deute a la PACD i membre d’ekona

Taller 3 - Particularitats del marxisme català, amb Ignasi Bea

Ignasi Bea és politòleg i regidor de la Cup Sant Cugat

Dissabte tarda: Ponència 1

Introducció al conepte d'hegemonia, què és l’hegemonia convergent?, amb Adrià Porta

Adrià porta és membre de la secretaría política i de l’àrea de discurs de Podemos.

Dissabte tarda: Ponència 2

Introducció a la teoria del valor, amb Francisco Ferrer

Francisco Ferrer és membre del seminari d’economia crítica Taifa

Diumenge matí: Debat

Taula rodona: “Estratègies per la construció de majories socials pel canvi”, amb Sònia Farré diputada d’En comú podem i Núria Gibert, portaveu nacional de la CUP

Inscriu-t'hi ja! 

 

Últimes notícies

Dissabte passat va tenir lloc la Va Assemblea Oberta de Cal Temerari.

Dissabte 19 de gener a les 10h.


A Cal Temerari posem en pràctica la cultura assembleària. Vine i participa en aquest espai de lliure deliberació i presa comuna de decisions!


L'ordre del dia serà el següent:

El 2019 engega amb una bona dosi d'activitat temerària!

El proper dijous 6 de desembre estarem a la Fira de Consum Compromès de Sant Cugat, acompanyant les diverses empreses de proximitat i d'economia social que hi participen.